Stuur Çavaria een kerstmailtje

Kerstman001.jpgIn deze periode van kerst en nieuwjaar worden de beste wensen verstuurd en goede voornemens gemaakt. Ik lanceerde gisteren op facebook volgende oproep:

Léonard heeft gisteren de holebi's nog maar eens geschoffeerd. Nu waren de holebi-ouders aan de beurt. Vind jij ook dat de holebitransgenderbeweging te flauw reageert? Ze kunnen alvast meer doen: een advokaat legde klacht neer tegen Léonard. Als Çavaria zich bij deze klacht  burgerlijke partij stelt (dat is een juridische term die zoveel betekent dat Çavaria namens holebi's en transgenders optreedt in dit proces) laten holebi's en transgenders hun tanden zien. Çavaria is immers erkend als koepelorganisatie voor Vlaanderen en Brussel.

Eerste reacties

Mijn faceboekvrienden lieten er geen gras over groeien. Ze stuurden de mail en sommigen gaven daar hun eigen motivatie bij. Dirk: "Het wordt tijd dat hij eens beseft met wat hij bezig is en eens goed op zijn plaats wordt gezet."  Ime: "Die houdt niet op met mensen kletsen op hun ziel te verkopen. Dus, ja hij moet gestopt worden. Ik stel me in alle mensen die uitgemaakt worden hun plaats en dat met de kerstdagen, dat kan toch niet." Yvan (naamgenoot van mij): "Je moet het geloof van mensen niet beschamen maar de persoon in kwestie aanpakken denk ik maar zo." en Dimitri: "Ik vraag mij eigenlijk af op wie of wat Çavaria aan het wachten is, tot er door zijn uitspraken nog meer discriminatie is en er nog meer zelfdodingen gebeuren?" Leonard_condoom001.jpgDiana Huysmans, die in de jaren '90 met haar echtenote Lily vocht voor het hoederecht over hun kinderen: "Het wordt hoog tijd dat deze onnozele vent zijn mond gesnoerd wordt. als ik niet beter wist zou ik denken dat hij Hitler was in hoogsteigen persoon." Leen ondertekende haar mail naar Çavaria met: "Een toekomstige meemoeder".

Misleidende ideologie

Thierry voegde aan zijn mail volgende commentaar toe: "Kan men toelaten dat Léonard zijn homofobe achterban blijft versterken?  Moeten we wachten en pas tot een gerechtelijk optreden overgaan wanneer iemand op basis van Léonards propaganda effectief een LGBT discrimineert?  Ik ben tegen het aanpakken van gewone mensen die dingen doen op basis van een misleidende ideologie waarvoor ze opkomen en waartegen de overheid hen niet waarschuwt.  Tegen die mensen optreden is misplaatst als de overheid niet eerst een signaal van waarschuwing wil geven naar verdachte leiders die mensen inspireren.  Mensen van çavaria, doe het niet voor mij of anderen die hier dit komen vragen maar in naam van mogelijke slachtoffers. "

Lees ook: Proces Léonard: çavaria zegt NJET

En nu jij nog

Stuur onderstaande mail naar: info@cavaria.be
en zet in CC: holebiplus@skynet.be (dan weet ik dat je gemaild hebt naar Çavaria)
Hoe de actie verder verloopt kan je volgen via mijn blog.  


begin van de mail------------------------------

Aan de leden van de Raad van Bestuur van Çavaria

Beste,

De beledigende uitspraken van Monseigneur Léonard zijn U zeker niet ontgaan. Ik ben van mening dat de holebitransgenderbeweging onvoldoende onderneemt om deze man tot de orde te roepen.

Ik vind het hoog tijd worden dat Çavaria zich aansluit bij het initiatief van Jean Marie de Meester. Na consultatie bij andere juristen meent hij dat de aartsbisschop inbreuken pleegt op de antidiscriminatiewet en laster en eerroof pleegt door zijn homofobe uitspraken. Hij wil dat Léonard zich hiervoor voor de rechtbank komt verantwoorden.

Çavaria heeft totnogtoe de klacht van Jean Marie de Meester enkel met woorden ondersteund. Dit is onvoldoende. Ik ben van mening dat Çavaria dringend tot daden moet overgaan en zich burgerlijke partij stellen in deze zaak. Zo zal ik mij, als lid of sympathisant van Çavaria, nauwer betrokken voelen bij het verzet tegen de homofobie van de aartsbisschop.

Met vriendelijke groeten,
----------------------------------------Einde van de mail

Het volledige dossier over Léonard op deze blog vind je hier. Lees ook: Léonard neemt controversiële uitspraken niet terug

De commentaren zijn gesloten.