Proces Léonard: Çavaria zegt NJET

Leonard_smile001.jpgOp de nieujaarsreceptie van Çavaria werden niet alleen de homofobie- en folieprijzen uitgereikt. We vernamen er ook het antwoord van de raad van bestuur van çavaria op de vraag van Jean Marie Demeester om zich als holebitransgenderkoepel burgerlijke partij te stellen in zijn klacht tegen aarstbisschop Léonard. CGKR-voorzitter Jozef De Witte had de eer het nieuws bekend te maken.

Jozef De Witte (foto) deelde het publiek mee dat noch Çavaria, noch zijn CGKR zich burgerlijke partij zullen stellen. Zijn enige uitleg was "dat uit voorafgaanden blijkt dat de klacht weinig kans maakt". Dat is flauwekul. Jozef_Dewitte002.jpgEr zijn gewoon geen 'voorafgaanden'. Het CGKR bestaat vooral uit leden van de CD&V. Niet bepaald de partij die staat te springen om Léonard het vuur aan de schenen te leggen. Vermits Çavaria de oren laat hangen naar het oordeel van het CGKR in deze zal Jean Marie Demeester dus andere bondgenoten moeten zoeken.

stemkaarten_4.jpgDe discussie in Çavaria is nochtans nog niet helemaal gesloten. De algemene vergadering van Çavaria (in maart) kan de beslissing van de raad van bestuur herroepen. Het is dus nog méér dan ooit zinvol om Çavaria een mailtje te sturen waarin je ervoor pleit dat ze zich toch burgerlijke partij stellen.

Doen!

Lees ook: Pink Facebook-activisten, laat jullie stem horen

De commentaren zijn gesloten.