En douceur et profondeur

Filles_affiche.jpg

Ze hebben er weer werk van gemaakt, de deftige dames van het  L-Salon. Deftig is een groot woord want in het persbericht komen woorden als triootjes en Hitchpussy voor. Het Les Filles du Bord de Mer-programma wordt een mengelmoes van muziek, woord en beeld. 

Filles_Rona Kennedy001.jpgRona Kennedy (cabaretière, performer, regisseur, theaterdocent) praat het programma aaneen. Annelies Buggenhout (foto)  brengt onder de naam van Lava 'eerlijke en zelfgeschreven liedjes' met akoestische gitaar.  Wie van triootjes houdt, zal weg kunnen smelten bij de zwoele zangstem van Sally en het ritmische gitaarspel van Loore en Sofie.

filles_Annelies Buggenhout001.jpgDeze covergroep zocht inspiratie bij nummers van Yasmine, Anouk, Tracy Chapman. Sarah Snyders - Een kort en vluchtig lied is ook snel gebracht en hoeft geen uitleg. 

Femke Vindevogel, artiestennaam Legovedniv brengt een mix van poëtische muziek en foto’s. Ze brengt ditmaal geen eigen werk maar interpretaties van haar inspiratiebronnen. Het fotowerk is het resultaat van een tentoonstelling + een selectie van recent werk. Preview op facebook. Famba - de lesbisch-feministische sambaband - legde haar muziek en performance vast voor het nageslacht: de eerste echte Famba-videoclip.

1m53


filles_tine moniek001.jpgAnja Golob
, een Sloveense theatercritica, brengt Engelstalige poëzie - sterk gekleurd door het lesbische thema, persoonlijke emoties, relaties, haar ex-vriendinnen, ... Mieke VDO, West-Vlaamse Gentenaar die leeft onder het motto: 't leven is kort, ... om correct te zijn : 1m53. Tine Moniek (foto) schrijft, eet en spuugt letters. Dit op papier, op een podium en in haar dromen. Als schrijfster, woordkunstenaar en schone slaapster. Ze werd gepubliceerd in o.a. Kluger Hans, Meander, Stroom en das gefrorene meer.

Sigrid leest voor...

Filles_Legovedniv001.jpgAnnick 'Hitchpussy' Verbeeck is afstuderend video-kunstenares. Ze maakt video-installaties die een bevreemdende sfeer willen opwekken door lichamen en gebeurtenissen te onttrekken aan hun natuurlijke context door ze te verplaatsen naar een gefragmenteerde tijds- en ruimtedimensie. Het gaat om een hyper-realiteit waarin er een spel van herhaling, aanwezigheid en stilstand wordt gecreëerd binnen een geïsoleerd bewegend beeld. De grenzen van de techniciteit van de video-camera alsook de illusie van controle over de realiteit als dusdanig, worden vertaald in beelden die zichzelf als een gestalte lijken op te dringen aan zowel de maker als de kijker.

Potten draaien

filles_Joke Rotsaert.jpgAtelier Djarah (o.l.v. Joke Rotsaert) is ontstaan vanuit een sterk verlangen creativiteit te delen en bewust te beleven. Het atelier stelt op 25 juni keramisch werk voor met eenvoudige natuurlijke uitstraling. Je kan er zelf werken bestellen ook. Het atelier biedt creatieve workshops aan op de locatie die je zelf wenst. Zo brengt het creativiteit aan huis. Voor privé-lessen potten draaien kan je in het atelier zelf terecht in Beveren-leie bij Waregem. Het atelier bouwt momenteel aan een plek tussen de velden In Deerljk. Er wordt tijdens alle lessen en workshops aandacht besteed aan wat er zich afspeelt op het moment en er is ruimte voor eigenheid. Joke Rotsaert startte het atelier op 08/08/08. Zij is Meester in de beeldende kunst, interieurvormgever en leerkracht van opleiding. 

En verder nóg beeldend werk van Lynn Delbeecke en Elke Lannoo.

De dames verwachten U op zaterdag 25 juni vanaf 19u30 aan Cafetaria De Waterkant (Blaarmeersen - grote speeltuin)  Zuiderlaan 25, Gent. 

http://www.l-salon.be/

vrouwen,goeie clips

De naam van het gebeuren komt van één van de eerste hits van de nog piepjonge Adamo, jaren later opnieuw populair in de doorzopen versie van Arno.De commentaren zijn gesloten.