Roze Belweek zoekt M/V

We hebben niet allemaal de poen om ons op onze oude dag te laten omringen door jongemannen en de bijpassende zorg.  Dit zinnetje om onderstaande foto te verantwoorden maar eigenlijk wil ik het hebben over de eerste roze belweek in de belgische geschiedenis.

pascal smet,cavaria

In Nederland kennen ze het al een tijdje. Het stond ook al enkele jaren op het verlanglijstje van çavaria en nu is het eindelijk zover: van 24 september tot 1 oktober wordt de eerste roze belweek georganiseerd.

Officieel klinkt het zo: "Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet  wil met  de Roze Belweek een beter zicht krijgen op de gevoeligheden en belevingswereld van roze ouderen. Hij gaf çavaria de opdracht om deze week op het getouw te zetten. Een spraakmakende  campagne vooraf moet het thema in de kijker plaatsen en roze ouderen en hun omgeving overhalen om hun stem te laten horen. We moedigen roze ouderen - maar ook hun vrienden, familie en hulpverleners - aan om moeilijkheden, vragen en (positieve) ervaringen te signaleren via het gratis nummer van de Roze Belweek: 0800-99 533. Wie wil kan ook mailen of chatten  met getrainde vrijwilligers. Zij zullen gedurende de laatste week van september een luisterend oor bieden." Aldus Chloé Lenaerts (foto) van çavaria in een mailtje.

Het is de bedoeling de informatie te verwerken tot een aanzet naar een beleid op maat voor roze ouderen in en buiten de zorginstellingen.

pascal smet,cavariaVrijwillig(st)ers gezocht

Het mag niet veel kosten en dus worden er vrijwilligers gezocht. Echt veel tijd vraagt het niet: Je volgt 1 trainingsbijeenkomst van een dagdeel  (eind augustus) en 1 vrijwilligersvergadering aan het begin van de belweek. Je kan één of meerdere telefoondienst(en)  tussen 24/09/2011 en 1/10/2011 opnemen.

Elke vrijwillig(st)er kan van thuis uit de telefoon beantwoorden  mits er een toegang tot het internet en een telefoonlijn/gsm beschikbaar is. Je onkosten worden vergoed. Ook een 'bedankmoment' is voorzien. Wat wil een mens nog meer?

Voor vragen en kandidaturen mail of bel je naar Chloé Lenaerts, coördinator van de Roze Belweek.  09/223 69 29 -  chloe.lenaerts@cavaria.be

De commentaren zijn gesloten.