• çavaria voert actie voor meemoeders

  Roze Huis_Kerststal_0001.jpg

  "Gezocht: 2 levensgrote (etalage)poppen voor op onze nieuwjaarsreceptie komende zaterdag. De lieve gever/lener mag rekenen op onze eeuwige dank!" las ik op de facebookpagina van het Roze Huis. De poppen waren op tijd binnen en mochten figureren in een geslaagde actie.

  Lees meer...

 • 2013: Het jaar van Bart en Vladimir (2)

  jaaroverzicht

  In het tweede deel van 2013 kwam er reactie op de homofobie in Rusland en zagen we in Antwerpen vakbondsmensen vanuit de hele wereld discussiëren over de taak van de vakbond in de strijd voor LHBT-rechten.  Bart De Wever krijgt tegenwind, ook van holebi's. De wereld neemt afscheid van Nelson Mandela en in Oeganda komt de LHBT-beweging voor de grootste uitdaging uit haar geschiedenis te staan.

  Lees meer...

 • 2013: Het jaar van Bart en Vladimir (1)

  jaaroverzicht

  Twee figuren bepaalden een flink stuk van mijn doen en laten en dat van vele actvisten in 2013: de nieuwe Antwerpse burgemeester Bart De Wever en de Russische president Vladimir Poetin. Ze belichamen allebei een hard, koud en onverdraagzaam beleid.  Poetin joeg de LHBT-gemeenschap tegen zich in het harnas. De Wever slaagt er voorlopig in om de LHBT-beweging rond zijn vinger te draaien. Benieuwd hoe dat gaat evolueren in 2014.

  Lees meer...