• Iran: Homo's schaden getuigt van egoïsme en onwetendheid

  français, moslim

  Dr. Mostafa Eghlima leidt de Iraanse vereniging van maatschappelijk werkers. Hij sprak zich onlangs uit tegen homofobie in Nameh News, een populaire Iraanse website.  Hiermee breekt hij met de typische houding van politieke en religieuze leiders in Iran.

  Lees meer...

 • De problemen van de NVA

  NVA_pride_uitgejouwd_IMAG0158.jpgNVA uitgejouwd op de Pride in Brussel

  Het Vlaams Belang, de partij die de homofobie en racisme belichaamt gaat forst achteruit. Een aantal van die stemmen is verhuisd naar de NVA. Is dat een stap vooruit? Zijn racisme en homo/transfobie minder erg als ze verhuizen van het VB naar het democratisch geachte NVA? Zijn deze 'democratisch' uitingen van racisme homo/transfobie minder gevaarlijk?

  Lees meer...

 • Record aantal PVDA+ kandidaten achter eisen çavaria

  verkiezingen 2014,pvdaDe PVDA-delegatie op de Pride, 17 mei 2014, Brussel

  257 PVDA+ kandidaten en alle lijsttrekkers van de PVDA+ scharen zich achter de vier prioritaire eisen die koepelorganisatie çavaria bij deze verkiezingen naar voor schuift.  Ik heb ze voor U opgelijst per provincie. Je kan hun engagement versterken door zondag voor hen te stemmen. Twijfel je tussen verschillende partijen? Dan nog één suggestie: stem (als je in de provincie Antwerpen woont) zeker voor Peter Mertens. de aanwezigheid van de PVDA in de Federale Kamer zal de volgende vijf jaar een verschil maken.

  Lees meer...

 • Verschillende discriminaties, zelfde mechanismen

  Mieke_0001.jpgMijn oude activistenhart klopte snel toen ik zaterdag op de Pride in Brussel de PVDA-delegatie aanschouwde.  Naast militanten van het eerste uur zoals Kris Merckx en Riet Dhondt,  zag ik volgende generaties zoals Bejamin Pestiau en  jong aanstormend talent zoals Ben Van Duppen. Ook Mieke Van Overveldt was op de Pride. 

  Lees meer...

 • Met het Doorzettingsvermogen van de Pioniers

  Ben Van Duppen_0002.jpgDe PVDA wil in het parlement de megafoon zijn van de sociale strijd. Ben Van Duppen, één van de kandidaten op de lijst voor het Vlaams Parlement, legt uit waarom hij dat ook als homo belangrijk vindt. Hij schreef dit artikel vlak na de Pride, waar hij al trommelend voor animatie zorgde in de PVDA-delegatie.

  Lees meer...

 • PVDA moet in de poll van Zizo

  PVDA_super sociaal_0001.jpgZizo, het blad van koepelorganisatie çavaria polst in een enquête naar het stemgedrag van haar lezers.  De PVDA wordt niet vernoemd. Voorstel: stuur çavaria een mailtje waarin je vriendelijk vraagt om de PVDA in deze poll op te nemen.

  Lees meer...

 • PVDA thuis in de LHBT-beweging

  Tijdens deze verkiezingscampagne hebben bijna alle politieke partijen van enige omvang het over holebi- en transgenderrechten. "Stem op ons, wij zorgen dat uw rechten gerealiseerd worden" klinkt het bijna unisono op allerlei fora en debatten. Je zou bijna vergeten dat die strijd begonnen is als een linkse strijd  tegen het conservatisme van de meeste andere partijen in, en dat eigenlijk nog altijd is. Een strijd waarin de PVDA haar progressieve rol heeft gespeeld.

  Kris Merckx_Wouter_Zohra_pride2013.jpgPVDA-verkozenen Kris Merckx, Wouter Van Damme en Zohra Othman dragen mee de regenboogvlag tijdens Antwerp Pride 2013

  Lees meer...