PVDA op Antwerp Pride 2014

PVDA_Antwerppride2014_IMAG0003.jpg

De PVDA  stapte mee op in de optocht van de Antwerp Pride op zaterdag 9 augustus. "Het blijft belangrijk dat holebi's en transgenders voor hun eisen op straat komen en de PVDA wil dat ondersteunen met haar aanwezigheid." verduidelijkte de partij in een persbericht.

Volgens Wouter Van Damme, provinciaal voorzitter van PVDA Antwerpen, is het internationale karakter van de optocht belangrijk: "Antwerpen is een stad waar de wereld samenkomt. De internationale solidariteit is één van de sterke kanten van de holebi-en transgenderbeweging. De overwinningen die in een beperkt aantal landen behaald zijn, zoals de openstelling van het huwelijk en een verbod op discriminatie, zijn sterkhouders voor hen die elders in de wereld elke dag moeten vechten tegen homofobie en transfobie."

PVDA_Antwerppride2014_IMAG0004.jpg

"Ook in België is de strijd nog niet gestreden" gaat Wouter Van Damme verder, "holebi's en transgenders worden nog al te vaak behandeld als tweederangsburgers. De PVDA ondersteunt met haar aanwezigheid op de Antwerp Pride de eisen zoals die door koepelorganisatie çavaria werden geformuleerd." 

- Onderwijs met oog voor holebi’s en transgenders

- Een suïcidepreventiebeleid op maat van holebi’s en transgenders

- Werk maken van de strijd tegen homofoob en transfoob geweld

- Rechtspositie van transgenders verbeteren

- Werk maken van de strijd tegen hiv

Meer over deze eisen vind je hier.

PVDA_Antwerppride2014_IMAG0005.jpgDe Antwerpse districtsraadsleden Nadine Peeters en Ilona Van Looy, de Borgerhoutse districtsraadsleden Els Roes en Tom Claessens en Wilrijks districtsraadslid Wouter Van Damme waren samen met een tiental militanten en leden present. Nadine Peeters en Wouter Van Damme liepen vooraan bij de traditionele regenboogvlag. 

Het persbericht van de PVDA.

 

 

De commentaren zijn gesloten.