• çavaria doet mee met Hart boven Hard

  Hart boven Hard_10678627_4.jpgHart boven Hard, Brussel, 22 september

  De nieuwe regeringen schieten in gang en zo ook het verzet tegen de asociale politiek die ze gaan voeren. Eén van de initiatieven is Hart boven Hard.

  Lees meer...

 • Gematigd

  Gematigd_Erhan Demirci_0002.jpgYves Desmet, opiniërend hoofdredacteur van De Morgen, deelde op Facebook een opinie van  Jilani Sayed uit Rotterdam. Een pareltje dat mij inspireerde tot onderstaande bedenkingen over gematigdheid en de gevaren ervan.

  Lees meer...

 • Alle homo's aan de pil?

  cavaria,hiv,afrika

  De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat alle homo's preventief één pil per dag moeten slikken om besmetting met hiv, het virus dat aids veroorzaakt, te voorkomen. Men heeft het over PrEP,  een combinatie van bestaande hiv-medicatie, verspreid onder de merknaam Truvada.  Afspraakje maken met uw huisarts?

  Lees meer...

 • Crowdfunding als oplossing?

  TUC_Daniel Pierce_dog_0001.jpg

  De Amerikaanse tiener Daniel Pierce werd na zijn coming-out op straat gezet door zijn ouders. Dit bracht een grote steuncampagne op gang die 90.000 dollar opleverde. Een voorbeeld van hartverwarmende solidariteit. Daar is tegenwoordig een nieuw woord voor: crowdfunding, beroep doen op het publiek om noodzakelijke uitgaven te kunnen betalen.

  Lees meer...