• NVA blijft holebi's schofferen

  Spandoek op de Pride in1997_3961125112.jpgBescherming tegen discriminatie was één van de centrale strijdpunten in de holebibeweging van de jaren '90. (op de foto: Spandoek op de Pride in1997) Een van de wetten die holebi's en transgenders beschermt is de antidiscriminatiewet.  De dossiers hierover worden behandeld door het  Interfederaal Centrum voor Gelijke Kansen en Bestrijding van Discriminatie en Racisme (ook bekend als CGKR). Het Vlaams Belang en de NVA willen het centrum afschaffen en het ziet er naar uit dat dit onder de nieuwe federale regering ook dreigt te gebeuren. Dat zal ook gevolgen hebben voor de positie van koepelorganisatie çavaria.

  Lees meer...

 • De Nieuwe Michiel?

  Michiel Vanackere_10660142_3.jpgMichiel Vanackere werkt sedert kort als raadgever gelijke kansen bij Vlaams minister Liesbeth Homans (NVA), bevoegd voor Gelijke Kansen. 

  Lees meer...

 • Gekleurd verdriet

  vs,

  Wat gebeurt er als een witte familie die een wit spermakindje verwachte een bruin kindje krijgt? Het gebeurde onlangs in de VS en legt de smalle grens tussen homofobie en racisme bloot.

  Lees meer...

 • Homofoob NVA'er in regering Michel

  Theo Franken_6243371.jpg

  Terwijl  men bij Zizo goed moeten zoeken om in het nieuwe federale regeerakkoord iets terug te vinden van het eisenplatform van çavaria legt Theo Francken, een notoir homofoob uit de NVA,  de eed af als minister.

  Lees meer...