Woga 2013 > Revisited

vakbond,afrika,wish

Iedereen die er in de zomer van 2013 bij was zal zich de mensenrechtenconferentie herinneren als een verrijkende internationale ontmoeting. De conferentie had plaats in het kader van de  Antwerpse editie van de World Outgames (WOGA). Hier kan je twee belangrijke toespraken bekijken die totnogtoe niet online stonden. Beide toespraken werden gehouden op 31 juli 2013.

this article in English

 

vakbond,afrika,wishAlice Nkom, advocate en  LHBT-activiste uit Kameroen opende de conferentie. Ze begon met een moment van stilte voor Eric Lembembe, de activist die enkele dagen voordien vermoord werd teruggevonden in Yaoundé.

Bekijk deel 1

Bekijk deel 2

vakbond,afrika,wishJan Beddeleem van WISH stelde die dag ook de tekst voor die tijdens de conferentie zou worden besproken en zou uitmonden in de slotverklaring. Je kan de tekst hier lezen.

Bekijk deel 1

Bekijk deel 2

De uiteindelijke slotverklaring (The Antwerp Guidelines: 'From safe harbours to equality') met een bijlage over de rol van de vakbond vind je hier.

De volgende World Outgames - waar opnieuw een mensenrechtenconferentie aan verbonden is - hebben plaats in Miami in 2017. Zoals in 2013 stuurt het ABVV-BBTK een delegatie. Meer over de de  activiteiten van het ABVV op de conferentie in Antwerpen (met o.a. een toespraak van ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw)  vind je hier. Lees ook: Rudy De Leeuw supports African LGBT

vakbond,afrika,wish

De commentaren zijn gesloten.