• Provocatie

  Michiel Vanackere_Liesbeth Homans_Elke Sleurs_Piet De Bruyn_11225088_1.jpg

  Dolle Selfi-Helfiepret in Brussel op 16 mei. NVA-Coryfeën Liesbeth Homans, Elke Sleurs, Piet De Bruyn en Michiel Vanackere laten zich goed gaan op de Pride. Bart De Wever is er niet bij. Die blijft op post in zijn Antwerpen, waar met harde hand wordt geregeerd. En dat zullen twee lesbiennes geweten hebben.

  Lees meer...

 • NVA dan toch op Pride

  nva,cavaria,pride 2015"Alan De Bruyne, coördinator van de Belgium Pride, preciseert dat de N-VA-wagen zaterdag niet zal geweerd worden uit de parade." schrijft Knack. De NVA'ers gaan dan toch met hun Helfies kunnen zwaaien op de parade van zaterdag.  Maar niet iedereen is daar even gelukkig mee.

  Lees meer...

 • Regenboogvlag wappert ook in Borgerhout

  Joël Van Buggenhout_Zohra Othman_regenboogvlag_districtshuis_2015_0001.jpgDistrictsschepen Zohra Othman (PVDA)  hing woensdag 13 mei  samen de regenboogvlag uit naar aanleiding van de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Ze kreeg daarbij gewaardeerde hulp.

  Lees meer...

 • PVDA stapt mee op in Pride

  Superdiversity_10395825_1.jpg

  Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat we Brussel gaan bezetten om onze eisen af te dwingen. Of klinkt dat iets te extreem? In elk geval zal er zaterdag opnieuw massaal veel volk zijn. Om te feesten, maar ook om de puntjes op de i te zetten wat onze eisen betreft. Olivier Goessens (foto) van de PVDA-jongerenorganisatie COMAC schreef onderstaande oproep om - zoals vorig jaar - met een stevige PVDA-delegatie op post te zijn.

  Lees meer...

 • Pride 2015: Voorrang aan strijd tegen homofobie!

  14051077270_b40ac26f79_b.jpgDe Belgian Pride wordt georganiseerd door de drie holebi/transgenderfederaties die België rijk is: Çavaria (Vlaanderen), Rainbowhouse (Brussel) en Arc-en-Ciel (Wallonië). Ze beslisten samen dat de editie van 2015 op zaterdag 16 mei in het teken zal staan van een nieuw actieplan tegen homofobie en transfobie. Thierry Delaval, voorzitter van  Arc-en-Ciel en François Massoz-Fouillien, voordvoerder van het Brusselse Rainbowhouse lichten deze beslissing toe.

  Lees meer...

 • 25 jaar RAF-platform

  cavariaOp 1 mei 1990 - dag van de arbeid - publiceerde de actiegroep Roze Aktiefront (RAF) een herwerkte versie van zijn platform. Dat is intussen 25 jaar geleden.  Het is geen literair meesterwerk, maar nauwelijks verouderd. Het RAF voerde ludieke én harde acties en gebruikte daarvoor de moderne methodes zoals T-shirts, posters en spandoeken.

  Lees meer...