Holebiplus - Page 5

 • 3 X Discriminatie

  3 maal_praktijktesten_1478169783.jpg

  Discriminatie is zoals auto's: je hebt ze in alle vormen en maten. De slachtoffers  verschillen in leeftijd, geslacht, afkomst of seksuele geaardheid maar ze hebben er alle belang bij samen een vuist te maken.

  Lees meer...

 • Met Çavaria naar de Parade

  Hart boven Hard_PARADETEKENING_0001.jpgWie de film Pride - over de solidariteit tussen holebi's in London en stakende mijnwerkers -  heeft gezien weet hoe hartverwarmend én grensverleggend solidariteit kan zijn. Zondag trekken we naar Brussel voor de Parade van Hart boven Hard. Koepelorganisatie çavaria roept haar achterban op om mee op te stappen in het blok 'Diversiteit is realiteit'.

  Lees meer...

 • Vrouwen in de NVA

  Zuhal Demir_cover_642x999_7518232.jpgIn P-magazine verscheen - enkele dagen voor de jaarlijkse Vrouwendag op 8 maart - een interview-met-photoshoot met NVA-politica Zuhal Demir.  Hoodredacteur Jeroen Denaeghel: "Als feminisme een exacte wetenschap was, dan heeft Zuhal Demir ze vandaag heruitgevonden."  Wat hebben Demir en haar partij met feminisme?

  Lees meer...

 • Woga 2013 > Revisited

  vakbond,afrika,wish

  Iedereen die er in de zomer van 2013 bij was zal zich de mensenrechtenconferentie herinneren als een verrijkende internationale ontmoeting. De conferentie had plaats in het kader van de  Antwerpse editie van de World Outgames (WOGA). Hier kan je twee belangrijke toespraken bekijken die totnogtoe niet online stonden. Beide toespraken werden gehouden op 31 juli 2013.

  this article in English

   

  Lees meer...

 • Woga 2013 Revisited

  Woga_public_sized_D31_5940.jpg

  Everyone who participated at the Humans Rights Conference in the summer of 2013 will remember it als an enriching international meeting. The conference took place in the context of the Antwerp edition of the World Outgames (WOGA).  Here you can find two speeches that were not online till now. Both speeches were held on July 31, 2013.

  Dit artikel in het Nederlands

  Lees meer...

 • Lachen met Jejoen

  schandpaal_0002a.jpgIedereen vindt Jejoen Bontinck (20) leuk. Tenminste: om mee te lachen.  Je kan lachen met zijn naam. Je kan dat ongestoord doen want hij is tenslotte een ex-Syriëstrijder en die verdienen toch niet beter om met stront en rot fruit bekogeld te worden? Je kan lachen met zijn vader. En nu kan je ook lachen - met dank aan het  VIER-programma ‘De Ideale Wereld’ - met het optreden van vader en zoon in de VT4-talentenshow ‘Move Like Michael Jackson’ in 2010.  

  Lees meer...

 • Sparkle

  Sparkle 2015_podium.jpgZaterdag 17 januari vond in de concertzaal van de Vooruit de benefietavond Sparkle plaats ten voordele van de Holebifoon. Anthonie De Lausnay mengde zich in het gewoel en maakte onderstaand verslagje.

  Lees meer...